עושים טוב – ונותנים לאחר: הקמת עמותה היא הדרך להעניק לנזקקים

אם גם אתם רוצים לעשות טוב ולתרום לאחר, הקמת עמותה היא הדרך להעניק לנזקקים שבאמת צריכים את העזרה שלכם. במאמר הבא נסביר איך מקימים עמותה ואיך מגייסים כסף לפעילות השוטפת שלה.

למה אנשים אוהבים לתרום לנזקקים?

תרומה לנזקקים היא לא פעולה משותפת הן לאנשים שומרי מסורת, הן לאנשים דתיים והן לאנשים חילוניים לחלוטין. פעולת התרומה גורמת למי שתורם להרגיש שהוא עשה משהו טוב בעולם, שהוא הציל נפש אחת ועבורו זה עולם ומלואו. זו בדיוק הסיבה שבגינה אנשים בישראל אוהבים כל כך לתרום לנזקקים ולסייע להם, ולו במקצת, לנהל אורח חיים נורמלי יותר, למרות שמזלם לא שפר עליהם. אחת הדרכים לתרום לנזקקים היא באמצעות הקמת עמותה ועל מנת ליישם זאת צריך ליזום הליך גיוס כספים לעמותות בעזרתה של חברה מתמחה, נדבר על התהליך הזה בהמשך המאמר.

איך מקימים עמותה לתרומה לנזקקים?

על מנת להקים עמותה אתם צריכים להתאגד עם אנשים נוספים שיש להם את אותה מטרה כמוכם, לתרום לנזקקים במקרה הזה. המטרה שלכם צריכה להיות תרומה נטו ועליכם להוכיח שאין מטרתכם היא מטרה של רווח. לאחר מכן, אתם צריכים להגיש טפסי בקשה להקמת עמותה, תוכלו להוריד את הטפסים הללו מאתר האינטרנט של רשם החברות, זה יחסוך לכם לא מעט זמן ואנרגיה.

על גבי טופס הבקשה חשוב מאוד שתציינו את השם שבחרתם לעמותה שלכם וכן את הכתובת שלה. אם אין לכם כתובת ייעודית למשרדים, תוכלו כמובן לציין את הכתובת של הבית שלכם. לאחר מכן אנחנו ממליצים לכם לפרט במה העמותה תעסוק, מה המטרות שלה, מה התקנון שלה ועוד. על גבי טופס הבקשה אתם חותמים בשמכם ומצהירים בכך שאתם מקימים את העמותה על פי חוק ומתחייבים לציית לחוק ולתקנון. את החתימה הזו של לבצע בנוכחות עורך דין, על מנת שיהיה לה תוקף משפטי בחוק.

 

 

אז איך מגייסים כסף לעמותה לנזקקים?

אין ספק שאחד האתגרים הגדולים ביותר של כל עמותה באשר היא הוא גיוס הכספים. לצערנו, לא כל בעלי ההון ששים לתרום כסף, בטח ובטח כשמדובר בתרומה אנונימית שלא מביאה אותם לקדמת הבמה. עם זאת, יש עדיין מגוון רחב של דרכים לגיוס כסף לעמותה לנזקקים. המקור הראשון שעליו לצערנו לא תוכלו להסתמך הוא דמי חבר, מדובר בסכום קטן מאוד שלא תוכלו להסתמך עליו על מנת לנהל את העמותה בשוטף.

מקור מימון נוסף הוא לבקש תרומה ותמיכה ממשרדי הממשלה השונים, יש מספיק משרדים שישמחו לתרום לכם באופן שוטף כחלק מהתקציב העומד לרשותם. המקור השלישי הוא כמובן בעלי ההון, כאן בא לידי ביטוי האתגר הגדול. כעת עליכם לשכנע את בעלי ההון שכדאי להם לתרום לכם וזה לא פשוט, במיוחד שיש רבים כמוכם.

כיום יש מגוון רחב של קרנות פילנטרופיות בארץ ובעולם, אתם צריכים לפנות לליבם ולנסות לגייס אותם לרציונל שלכם ולמטרה המבורכת שלשמה הקמתם את העמותה. אל תתבלבלו, זה לא פשוט ומדובר במקצוע של ממש, כיום יש חברות שזה כל העיסוק שלהן, גיוס כספים לעמותות ממקורות פילנטרופיים בעלי אמצעים, כדאי לכם לקרוא על כך מעט וללמוד על הנושא.

לסיכום

אם אתם רוצים לעשות טוב לאחרים ולתרום לנזקקים, אין ספק שהקמת עמותה היא הדרך הכי יעילה עבורכם. במאמר זה למדנו איך מקימים עמותה ומה האתגרים שיעמדו בפניכם בכל הקשור לגיוס כספים לפעילות השוטפת שלה.