איך מתמודדים עם מקרה רשלנות רפואית במשפחה?

התמודדות עם מקרה של רשלנות רפואית בתוך המשפחה היא התמודדות מורכבת ומאתגרת מאוד, בשל היבטים משפטיים סבוכים. כיצד בכל זאת ניתן לסייע לבן משפחה? על כך – בסקירה הבאה.

מקרה של רשלנות רפואית במשפחה: אלו הצעדים אותם נדרש לבצע לטובת קבלת פיצוי

למרות שאין נתונים רשמיים של היקף המקרים בגין רשלנות רפואית, ניתן בהחלט להבחין במגמה אשר במסגרתה יותר ויותר מטופלים מחליטים להגיש תביעה בגין רשלנות לכאורה אשר בוצעה ע"י צוות רפואי, בין אם מדובר ברופא עצמו או אפילו במוסד הרפואי בו טופלו. מקרה של רשלנות רפואית בתוך המשפחה הוא מקרה בעל השלכות משמעותיות על שגרת החיים, וזאת בשל הנזק והקושי שנגרם למטופלים בעקבות הטיפול אותו קיבלו ואשר גרם לנזקים הן בטווח הקצר והן בטווח הרחוק. עד לשנת 2015 שולמו ע"י מוסדות הרפואה כמו גם הרופאים פיצויים בסך 33 מיליארד שקל ולכן ניתן בהחלט לומר כי המאבק של המטופלים (קרי בני המשפחה שלכם) הוא מאבק שמגלם בחובו פוטנציאל לקבלת פיצוי כספי שיכול להגיע לעשרות אלפי שקלים ובמקרים קיצוניים גם למיליונים. באתר של משרד עורכי הדין אלמוג-שפירא תמצאו מידע בנושא של רשלנות רפואית והצעדים אותם נדרש לבצע לטובת קבלת פיצוי – החל מאיסוף מסמכים ועד יצירת קשר עם רופא מומחה. מעבר להיבט המשפטי, צריך לקחת בחשבון גם את ההיבט הנפשי והסיוע להם בני המשפחה זקוקים. כיצד תוכלו לסייע? להלן הפרטים.

איך מתמודדים עם מקרה רשלנות רפואית במשפחה?

סיוע לבן משפחה המתמודד עם נזקי הרשלנות

מטופלים אשר עברו מקרה של רשלנות רפואית מוצאים את עצמם לא פעם חסרי אונים, בעקבות חוסר יכולת לעבוד בעקבות הנזק כמו גם שינוי בהרגלי החיים כפי שהיו. מאחר והם מצויים במאבק משפטי, ההשלכות לכך עלולות לבוא לידי ביטוי הן בתחושת עייפות מוגברת, רצון להתבודד, התקפי זעם ועוד. חשוב מאוד להפנות את בני המשפחה לסיוע נפשי אותו ניתן לקבל בחינם דרך קופות החולים כמו גם דרך עמותות, מתוך מטרה לסייע לו להתמודד עם התחושות הקשות הנלוות לתהליך השיקום לאחר הפציעה כמו גם להתמודדות עם ההשלכות של ניהול המצב המשפטי אליו הוא נקלע בעל כורחו.

יצירת מערך תמיכה מלא

יצירת מערך תמיכה מלא מטעם בני המשפחה הוא חיוני לטובת התמודדות עם מקרה רשלנות רפואית מאחר ואתם כבני המשפחה מהווים את המקום השקט והבטוח שלו. למעשה, אם בן המשפחה נותר פגוע פיזית בעקבות המקרה וסובל מנכות, עיכול המצב החדש וההתמודדות השוטפת היא קשה ביותר ולעיתים עלולה לגרום לתופעות של דיכאון, חרדה ודיכאון. בשל כך, יצירת מערך תמיכה מלא הן באמצעות שיחות מצד בני המשפחה והן ע"י אנשי מקצוע המתמחים בתחום של ריפוי ועיסוק (בהתאם לטיב הפציעה) יכולים להטיב מאוד עם בן המשפחה לטובת תהליך השיקום. זאת ועוד, הצטרפות לקבוצות ברשתות החברתיות של אנשים שחוו גם הם רשלנות רפואית יכול לעזור מאוד ביכולת לקבל מידע אודות אנשי מקצוע שיכולים לסייע מבחינת התמודדות פיזית ונפשית אך גם מנטלית. עבודה של גוף ונפש היא חיונית מאוד לטובת התמודדות עם המצב החדש והנזקים שנגמרו, ועל כן הצטרפות לאותן קבוצה יכולה מאוד לתרום לידע שלכם כמו גם שלו בנושא הפציעה והשיקום.

לסיכום, הליך משפטי המתבצע במקביל להליכים רפואיים גובה מחיר נפשי ופיזי גבוה מאוד. כבני משפחה אתם רוצים להעניק את הטוב ביותר בעבורם, ותוכלו לעשות זאת בתנאי כי תבנו בעבורם מערכת תמיכה וסיוע המורכבת מבני משפחה, קרובים ואנשי מקצוע מהשורה הראשונה בתחומי הרפואה והנפש.