נשים רבות חוות נשירת שיער מואצת לאחר הלידה, בעקבות שינויים הורמונליים, לחץ וכן חסרים תזונתיים. כיצד ניתן לשקם את השיער? ובכן, ריכזנו בעבורך את מיטב הטיפים של המומחים לטובת תהליך שיקום אפקטיבי.
נשירת שיער לאחר הלידה: כך תוכלי ליצור שגרת שיקום
אחת התופעות המוכרות ביותר לאחר הלידה היא תופעה של נשירת שיער. המקור של נשירת שיער לאחר לידה אומנם אינו מוחלט, אולם ניתן לומר כי בעקבות שינויים הורמונליים לאחר הלידה כמו גם בעיות בתפקוד בלוטת התריס, עשוי להתרחש מצב של נשירת שיער מואצת. זאת ועוד, חסרים תזונתיים הנוצרים בעקבות דילוג של ארוחות או דיאטה חריפה משפיעים על קצב צמיחת השיער. עם זאת, חשוב לציין כי מספר חודשים לאחר הלידה ניתן יהיה כבר להבחין בשינוי וזאת בעקבות איזון הורמונלי. לנשירת שיער אצל נשים יש סיבות ודרכים טיפול, ולכן מדובר בחדשות מעולות בעבורך. חשוב לזכור כי בדרך כלל לאחר מספר חודשי התאוששות לאחר ההיריון מצב ההורמונים מתאזן, ובאמצעות הליך שיקום המתבצע מיד לאחר הלידה ניתן לעודד את צמיחת השיער כמו גם לעכב את הנשירה. איך עושים את זה? להלן הפרטים.
כך תוכלי לטפל בנשירת שיער לאחר לידה
אם את סובלת מנשירת שיער, זכרי כי את לא לבד ומדובר בתופעה מוכרת ונרחבת מאוד. החדשות הטובות הן שבאמצעות שינוי של שגרת היום יום ניתן ליצור שינוי, עוד מהשלבים הראשונים של הנשירה ולא רק כאשר מרגישים כי מדובר בנשירה מואצת שמובילה גם לקרחות. מאחר ויש לא מעט שיטות לשיקום, בחרנו לרכז בעבורך את מיטב הטיפים לטובת הליך שיקום, בהתאמה אישית לנשים אחרי לידה. מוכנה? בואי נתחיל:
חפיפה נכונה
לחפיפה שלך יש חשיבות עצומה מבחינת קצב הנשירה. חשוב מאוד להתמקד בהליך החפיפה בעיסוי של הקרקפת ולא של קצוות השיער, מתוך מטרה להזרים דם לקרקפת. בנוסף, עדיף תמיד להשתמש בשמפו ייעודי למניעת נשירה המותאם לסוג השיער שלך כמו גם להשתמש באופן קבוע במסכות הזנה שיכולות להפחית את הקצוות המפוצלים של השיער, כמו גם לחזק את סיב השיער. הקפידי לחפוף את השיער היטב ולא לעטוף אותו במגבת מיד לאחר מכן, מאחר והפעולה של העיטוף "שוברת" את סיב השיער ועל כן איננה מומלצת, למרות הפיתוי הרב.
פנייה לרופא עור
במידה ואת סובלת מנשירת שיער מוגברת, ניתן לבחון אפשרות לקבלת תכשיר רפואי אותו מקבלים תחת מרשם רפואי או לבצע בדיקות שונות בכדי לקבל הערכה מדויקת לגבי היקף הנשירה, ובהתאם לכך יצירה של תוכנית טיפול בהתאמה אישית. רופא עור ידע לאבחן את סוג השיער ואת היקף הבעיה, ובהתאם לכך ליצור בעבורך תוכנית טיפול המותאמת בדיוק לסוג השיער כמו גם להיקף הנשירה – בייחוד אם מדובר בנשירה חזקה של מעל ל 100 שיערות ביום.
שינוי תזונתי
לתזונה שלך יש מרכיב משמעותי בשמירה על השיער, וכאשר התזונה לקויה בעקבות דילוג על ארוחות או דיאטה לטובת הפחתה במשקל לאחר הלידה – יש לכך משקל משמעותי על קצב צמיחת השיער. על כן, חשוב לפנות לתזונאית מומחית להיריון ולידה אשר תדע לבנות בעבורך תפריט מאוזן המורכב מכל אבות המזון לצד שימת דגש על צריכה מוגברת של חלבון, ברזל ואבץ לחיזוק השיער ועידוד הצמיחה התקינה.
שימוש בשמן קיק
שמן קיק נחשב לאחד השמנים הנמכרים ביותר בעולם, וזאת בשל הסגולות המיוחסות לשמן אותו מפיקים מהזרעים של צמח בשם קיקון. עיסוי של השיער באמצעות שמן קיק (ובאופן כללי שימוש בשמן על השיער הוא טרנד חזק בעולם הטיפוח) יכול לעודד את קצב צמיחת השיער בשל חומצות השומן של הצמח כמו גם הלחות הגבוהה אותה ניתן לקבל בזכות השימוש בשמן. חשוב לדעת שהשימוש בשמן קיק צריך להתבצע רק בהמלצתו של איש מקצוע ועם הוראות שימוש מדויקות שיינתנו על ידו, משום שמדובר בשמן חזק.
לסיכום, נשירת שיער אצל נשים לאחר לידה היא תופעה נפוצה ונרחבת במיוחד. בעבורך, מדובר בבעיה שפוגמת מאוד בערך העצמי, בייחוד לאחר תקופה רגישה כמו תקופת הלידה. זכרי כי באמצעות טכניקות שונות ניתן לטפל בבעיה ולעכב את הנשירה.
*המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית. אין לראות במידע הניתן באתר כהמלצה מכל סוג שהוא.