ההלכה היהודית נחשבת למחמירה מאוד ביחס להפלות, אך במקרים מסוימים עשויה לאשר את ביצוע ההפלה תחת תנאים מסוימים. כל הפרטים אודות הפלה ע"פ ההלכה – במדריך הבא.
הפלה: התקדמות משמעותית ע"י ההלכה היהודית
אם עד לפני מספר שנים ההלכה היהודית פסקה כי אסור לאישה להפיל את העובר, כיום ניתן לראות כי המצב השתנה וכי תחת תנאים מסוימים אישה יכולה לקבל אישור להפסקת אישור. התנאים כוללים בין היתר: היריון מחוץ למסגרת הנישואין, היריון שנוצר בעקבות מעשה פלילי כמו למשל אונס, גיל האישה מתחת ל 17 או מעל גיל 40 וכן במקרה שבו עולה חשד כי ההיריון מסכן את בריאותה. עם זאת, אחד המקרים הנפוצים ביותר שבמסגרתו מאשרת הועדה וגם ההלכה להפיל את התינוק מתבצע על רקע מקרה שבו עולה חשד כי ליילוד יש מום. בעקבות ההתפתחות הטכנולוגית והרפואית, ניתן כיום לדעת עוד בשלבים מוקדמים מאוד של ההיריון האם התינוק סובל ממום. בשל כך, בוחרות נשים לבצע הליך של הפלה יזומה. מאחר ואנו נמצאים במאה ה 21 נשים מבינות כי יש להן את הכוח לבצע את ההחלטה האם הן רוצות להפסיק את ההיריון, וזאת למרות כי ע"פ ההלכה כמו גם המדע מדובר בתינוק חי – גם בשבועות הראשונים של ההיריון. הפסקת היריון יזומה מהווה מהלך לא פשוט, אולם לצערנו יש מקרים שבהם מדובר ברשלנות רפואית בהריון, כחלק מתהליך ההפלה. במקרים אלו ניתן ואף רצוי להגיש תביעת רשלנות רפואית, לטובת קבלת פיצוי.
רשלנות רפואית היריון ולידה
רשלנות רפואית בתחום ההיריון והלידה הוא תחום מורכב מאוד, וזאת בשל העובדה כי נדרש להוכיח בפני בית המשפט כי הצוות הרפואי חרג מהסטנדרט המקובל ובהתאם לכך גרם לנזק שלא היה נגרם לולא הרשלנות. במידה ואת סבורה כי הליך ההפלה בוצע בצורה רשלנית, חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בתחום מתוך מטרה לבחון את פרטי המקרה ובהתאם לכך לקבוע האם יש מקום להגשת תביעה. במידה ויש בסיס ראייתי המבוסס על מסמכים רפואיים כמו גם חוות דעת מטעם גניקולוג אשר מעניק חוות דעת שבמסגרתה נקבע האם אכן יש עילה לרשלנות. במידה ואכן, סכום התביעה לוקח בחשבון הן את הנזקים הישירים והן את הנזקים העקיפים שנגרמו בעקבות המקרה. לעיתים הרשלנות מתרחשת על רקע של פרוצדורה רפואית שגרמה לסיבוכים ובהתאם לכך לביצוע של הפלה יזומה. הפלה יזומה היא כאמור הליך רפואי לכל דבר ועניין ועל כן היכולת שלך להגיע למימוש זכויות ולקבל פיצוי יכולות להתבצע על רקע של סיבות שונות, כפי שנסביר כעת.
מהן הסיבות להגשת תביעה בהיריון ולידה?
ישנן סיבות רבות להגשת תביעת בתחום ההיריון ולידה: אי מתן הנחיות והסברים בנוגע להתנהלות במהלך ההיריון כולל בדיקות ומעקבים, מעקב היריון לקוי, טיפול לקוי בהיריון בסיכון גבוה וכן אי מתן טיפול מקדים בעקבות הופעה של מצוקה על מצוקה עוברית שגרמה בסופו של דבר גם לביצוע של הפלה או לידה שקטה. חשוב לשים לב כי הגשת תביעה בעקבות המקרה יכולה להתבצע עד שבע שנים. על כן, חשוב להגיש את התביעה כמה שיותר מוקדם, וזאת מאחר ותביעות מהסוג הזה נוטות להתנהל במשך שנים רבות בבית המשפט. בנוסף לכך, גובה הפיצוי אותו קובע בית המשפט מתבסס על הנזקים כמו כאב וסבל ועוגמת נפש, ולכן מדובר בדרך המשפטית היחידה במסגרתה ניתן להגיע למיצוי זכויות מלא על רקע של הפלה יזומה שהתרחשה על רקע של רשלנות רפואית.