חודש תשרי הוא החודש הראשון בשנה העברית. מדי שנה חוגגים מיליוני יהודים בכל רחבי העולם כמו גם בישראל את החגים, כאשר רצוי לפתוח יומנים כבר מעכשיו, כל זאת מתוך מטרה להוביל להתארגנות מראש אשר תאפשר לכם ולבני המשפחה לנצל את תקופת החגים המתקרבת לארוחות משפחתיות, תפילות ועוד. מהם החגים המרכזיים של חודש תשרי ומה הם מסמלים בראי היהדות והמסורת? להלן הפרטים.
ראש השנה
ראש השנה הוא החג הראשון שאותו חוגגים בחודש תשרי. באמצעות לוח שנה עברי תוכלו להתעדכן בתאריכים של ראש השנה ולהיערך מראש, וזאת כחלק מהבנה כי מדובר בחג משמעותי מאוד בראי היהדות אשר מסמל את תחילתה של השנה העברית החדשה. למעשה, חג זה פותח את עשרת ימי התשובה ובמסגרת חגיגות החג יש מצווה לתקוע בשופר וכן לקיים את סעודת החג החגיגית. מדובר בהזדמנות מעולה לרשום לעצמכם את המטרות לשנה החדשה ואף לנצל את החגיגות של החג הזה לטובת יצירה של זמן איכות ביחד עם בני המשפחה והחברים, כל זאת כחלק מחגיגות של שנה עברית חדשה.
צום גדליה
בג' בתשרי, יום לאחר יום כיפור נהוג לצום. צום גדליה נקבע בעקבות הירצחו של גדליהו בן אחיקם אשר שימש כנציב יהודה לאחר החורבן של בית המקדש, במאה השישית לפני הספירה. מדובר באחד מבין ארבעת הצומות המרכזיים לזכרו של בית המקדש והוא נחשב ליום קדוש וחשוב מאוד בראי היהדות, לא רק כאן בישראל אלא בכל העולם. למרות שבעבור הציבור הרחב מדובר בצום פחות מוכר ביחס ליום כיפור, הוא עדיין מהווה יום ציון משמעותי מאוד בעבור עם ישראל ובוודאי בחגי תשרי, כחלק מהבנה כי מדובר בצום בעל משמעות רוחנית עמוקה ובעלת זיקה למסורת ולאובדן ולאבל של עם ישראל בעבור חורבן הבית.
יום כיפור
בתום עשרת ימי התשובה נהוג לציין את יום הכיפורים. מדובר ביום של כפרת עוונות וכן חשיבה מחודשת על אורח החיים, כאשר במסגרת החג הקדוש הזה אפשר להתיר נדרים וכן נהוג לצום בשביל לכפר על העוונת שנעשו במהלך השנה. רבבות יהודים בכל רחבי העולם כמו גם בישראל פוקדים את בתי הכנסת לתפילות גם בעבור מתחילים, כאשר התפילה היא אחת מהמצוות החשובות ביותר במסגרת יום כיפור אשר הוא אחד מהחגים הבולטים והחשובים ביותר במסגרת של חודש תשרי, ועדות לכך ניתן למצוא בריבוי המתפללים בבתי הכנסת אשר לוקחים חלק פעיל בתפילות – עד לתפילת הנעילה.
סוכות
חג סוכות הוא חג מקראי עתיק יומין שנחגג למשך תקופה של כשבעה ימים. נהוג לכנות את יום הראשון של חג הסוכות בשם "יום טוב" ומיד לאחר מכן להתחיל את חגיגות החג הנמשכות כשישה ימים. לחג הסוכות יש מסורות כמו למשל בנייה של סוכה. נהוג לכנות את החג הזה גם בשם "חג האסיף" מאחר ובתקופה זו נהוג להתכונן לקראת הזריעה החדשה של השנה.
לסיכום
הכנה לקראת תקופת החגים של תשרי היא הכרחית בעבור כל יהודי מהארץ או מהעולם. אם עד לפני מספר שנים נדרש היה לבצע רכישה של יומן באופן פיזי ולסמן ביומן, כיום ניתן להיעזר באתרים מתמחים כמו למשל אתר כיפה אשר מציג את לוח השנה העברי המעודכן, כל זאת מתוך מטרה לאפשר לציבור הרחב לקבל את המענה המגיע לידי ביטוי הן בציון של תאריכים חשובים כמו למשל חגי תשרי הכוללים את ראש השנה, צום גדליה כמו גם סוכות, לצד חגי ישראל בהמשך השנה.