רופא המשפחה שלי: איך לבחור את הרופא המשמעותי בחיינו

רופא המשפחה הוא הרופא המשמעותי בחיינו. הוא הרופא שנתייעץ איתו בכל בעיה רפואית שיש לנו והוא זה שאחראי לקבל את ההחלטות הבסיסיות בכל הקשור לבריאות שלנו. אז איך בוחרים רופא משפחה? כל התשובות.

מה התפקיד של רופא המשפחה?

בניגוד לתפקידם של הרופאים היועצים והמקצועיים, תפקידו של רופא המשפחה הוא ללוות את המטופל שלו לאורך כל הדרך, גם בתקופות בהן הוא לא זקוק לטיפול רפואי כל שהוא. מעבר לעובדה שהוא נותן מענה במקרים של מחלות כאלה ואחרות, תפקידו גם לבצע הערכה ראשונית על מנת לכוון ולנווט את המטופל להמשך טיפול תחת גורמים מקצועיים רלוונטיים אחרים. בסופו של דבר, רופא המשפחה צריך להוות עבורכם כתובת נוחה לכל בקשה שלכם, וזו  בדיוק הסיבה שבגינה אתם צריכים להשקיע אנרגיה בבחירה נכונה של רופא המשפחה.

איך בוחרים רופא משפחה?

לפני שאנחנו מציגים בפניכם את הטיפים לבחירת רופא משפחה, חשוב לנו לציין שכדאי לקבוע פגישה מקדימה עם הרופא. כנסו לאתר דוקתורים, באמצעות האתר ניתן לעשות זאת בקלות ובמהירות ולבחון את כל האופציות שיש באזור שלכם.

רופא המשפחה שלי: איך לבחור את הרופא המשמעותי בחיינו

בדקו מה הניסיון שלו

לפני שאתם ממהרים לבחור את רופא המשפחה שלכם, אנחנו ממליצים לכם לבדוק כמה שנות ניסיון יש לו בתחום. בסופו של דבר, אין כמו ניסיון מעשי על מנת להעיד על המקצועיות שלו. במידה ומדובר ברופא יחסית חדש, זה בהחלט לגיטימי מבחינתכם להמשיך בחיפוש אחר רופא ותיק שעליו אולי תוכלו לסמוך יותר.

קבלו חוות דעת והמלצות

האמת היא שאין כמו ניסיון אישי של מכרים שלכם על מנת להעיד על המקצועיות של רופא המשפחה. לכן, לפני שאתם בוחרים את הרופא, התייעצו עם מכרים המטופלים תחתיו ובדקו מה הרושם שלהם ממנו. אם אתם מרגישים שהתגובות מעורבות, זה הזמן להמשיך בחיפושים אחר רופא משפחה אחר.

רופא או רופא

יש מטופלים שלא מרגישים בנוח להיבדק על ידי רופא מהמין השני. במידה וזה המצב מבחינתכם, הדבר צריך להוות סנן ראשוני לבחירת רופא המשפחה ואם אתם מרגישים שאתם צריכים לבחור רופא שהוא בן המין שלכם, זה בדיוק הזמן לעשות זאת.

וודאו מראש שיש כימיה

בסופו של דבר הקשר שלכם עם הרופא תלוי מאד בכימיה שיש ביניכם. אם אתם מגיעים לפגישה הראשונה עם הרופא ומרגישים שהשיחה קולחת, שיש אווירה רגיעה בחדר ושאתם יכולים לסמוך עליו, אנחנו ממליצים לכם לבחור בו. כמובן שאם המצב הוא הפוך והרופא משרה עליכם אווירה מלחיצה, אל תתביישו להמשיך בחיפושים אחר רופא אחר.

בדקו את המרפאה

אמנם הרופא שתבחרו יכול להיות סופר מקצועי, אך אם המרפאה שדרכה אתם אמורים לקבל את השירותים הרפואיים מקרטעת, לא עשיתם בזה שום דבר. לכן, רגע לפני שאתם בוחרים את רופא המשפחה, עשו סיבוב במרפאה ובדקו את הצוות, את רמת שירותי המשרד במרפאה, את רמת העומס ועוד.

בחרתי רופא – האם אוכל להחליף?

נפתח בשורה התחתונה – תמיד תוכלו להחליף את רופא המשפחה שלכם. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להגיע למרפאה שדרכה אתם מקבלים את השירותים הרפואיים ולציין בפני הפקידה שאתם מעוניינים להחליף רופא. אגב, לפני שאתם ממהרים לעשות זאת, אולי שווה שתשקיעו עוד קצת אנרגיה ותקבעו פגישה עם הרופא הנוכחי שלכם, אולי תוכלו לדבר על הדברים ולשפר את התקשורת בניכם.

לסיכום, אין ספק שרופא המשפחה הוא הדמות המרכזית בחיים שלנו, לכן אתם צריכים להשקיע את מירב המאמצים על מנת לבצע את הבחירה הנכונה.