5 דברים שלא ידעתם על ביטוח סיעודי

קדושת החיים היא ערך עליון, אך לצד הצורך לשמור על החיים, שלנו ושל אחרים, גם יש לשמור על איכות החיים, ופה אנו מבקשים לדבר על ביטוח סיעודי. ביטוח סיעודי נועד לוודא שגם אם אתם או אדם שקרוב לכם ייאבד את היכולת לתפקד באופן עצמאי (במגוון מובנים), עדיין הוא יזכה בתמיכה משמעותית, וזאת מבלי להגיע לפת לחם ומבלי להזדקק לתרומות. הביטוח מאפשר להשיג את הסיוע הנחוץ בעת הצורך, כך שגם זוכים להיות רגועים שיש ביטוח וגם מדובר בהוצאה שאינה מכבידה על שגרת היום. אז אם גם אתם מבקשים לדאוג להורים המבוגרים, או מבקשים לחשוב עוד היום על טובת הילדים (מתוך תקווה שלעולם לא יזדקקו לכך), מוזמנים לעבור על 5 דגשים חשובים. 5 דגשים שלא כולם ממהרים לומר לכם כאשר מבררים פרטים ראשוניים אודות ביטוח סיעודי.

5 דגשים חשובים – לקרוא ולזכור

כדאי לבטח מגיל צעיר

כאשר זוג זוכה להקים משפחה, הוא זוכה בברכה גדולה. עם זאת, ברכה זו מגיעה עם מחויבות כבדה. כל הורה רוצה את הטוב ביותר עבור הילדים שלו, ופה אנו באים לומר שטעות לחשוב שביטוח סיעודי נכון לעשות רק מגיל 60 ומעלה, וזאת כי אין לדעת מה יוליד יום, ואנו כהורים צרכים לוודא שברשותנו התנאים האידאליים. תנאים שמאפשרים להעניק את הטוב ביותר עבור הילדים. אז האם נכון לעשות ביטוח סיעודי בשלב כה מוקדם? ובכן ראשית אין לדעת מה יוליד יום ושנית ככול שמצטרפים בגיל יותר צעיר, כך הפרמיה גם יותר זולה וגם נשארת קבועה. כמו כן, הביטוח צובר זכויות, כך שאם מחליטים להפסיק את הביטוח, עדיין נשארים בצד סכומים משמעותיים.

5 דברים שלא ידעתם על ביטוח סיעודי

החיסרון של הביטוח מטעם הקופה

לביטוח סיעודי דרך קופת החולים יש לא מעט יתרונות, אך בין היתר גם שורה של חסרונות. אחד החסרונות המרכזיים נוגע לכך שהביטוח הסיעודי דרך הקופה תקף רק ל6 שנים (5/6 שנים), כך שאם הצורך צץ בגיל יחסית צעיר, אותו אדם יישאר ללא מענה לאורך תקופה. נתון זה זורק אותנו לדברי אבנר הייזלר בגלובס: כל אפשרות עסקית או ביטוחית מצריכה לבחון היטב את סך היתרונות והחסרונות. רק לאחר שכל הנתונים ידועים יש לשבת ולקבל החלטה, ואם ניתן, באמצעות יועץ מקצועי. במקרה זה באמצעות יועץ ביטוח.

תנאים אחידים

מי שזוכר את אבנר הייזלר מגלובס, בוודאי זכור לו המסר העיקרי, והוא שתמיד יש לבחון את סך פרטי הפוליסה, ולא לאפשר למשפטים ריקים מתוכן לאיים, או להשפיע על קבלת ההחלטה. לאן כל זאת מוביל אותנו? לכך שרבים מהאנשים שמבקשים לעשות ביטוח סיעודי להוריהם המבוגרים (או לעצמם), נבהלים מאינספור האפשרויות שקיימות. מזדהים? ובכן אם טרם התעדכנתם, נציין שחשוב לדעת שכבר כמה שנים, משנת 2016, קופות החולים מחויבות לבצע ביטוחים שעומדים בתנאים אחידים, כך שאם חשבתם לעבור קופת חולים, שזה לא יהיה השיקול שיגרום לכם להישאר.

משלבים בין 2 סוגי ביטוחים

כמענה עבור הסעיף הקודם, נציין שכן ניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. כיום אפשרי לרכוש ביטוח סיעודי פרטי שניכנס לתוקף רק לאחר שמממשים את סך התקופה מטעם הביטוח של קופת החולים.

18 שעות שבועיות

באופן כללי ראוי לדעת שמי שעומד בתנאים של אדם סיעודי, מקבל ללא עלות 18 שעות שבועיות של טיפול אישי מטעם ביטוח לאומי. עם זאת, מי שמוגדר כסיעודי אינו יכול להסתפק בכך, ועל כן ביטוח סיעודי עדיין הכרחי.

תקווה לצד מציאות

שנהיה בריאים ומי ייתן שתשלומי הביטוח לא ישמשו אותנו לעולם. עם זאת, אין זה נבון לעצום עיניים, אלא נכון לפעול היום עבור המחר. רק בריאות!